Dotrening

Pottetrening
Akkurat som sine store slektninger, vil kattungen din gå på do i fred. Derfor er det viktig å plassere doen på et lett tilgjengelig, stille og rolig sted, som den kan bruke uten at noen ser på.

Å forstå når den vil gå

Du må lære kattungen din hvordan kattedoen skal brukes. Dette er veldig enkelt: bare løft og plasser den i doen så fort du legger merke til at den må på do. Du kan også plassere den i doen tidlig på morgenen, på slutten av dagen, og etter hvert måltid. Fortsett med dette frem til kattungen klarer å finne doen selv ved hjelp av lukt og stedssans. Etter dette er det bare å la den klare det selv. For å være sikker på at den føler seg komfortabel, kan du bruke en kattesand som absorberer lukt og ikke klumper seg, slik som Catsan®.

Holde det rent

I naturen er store katter veldig opptatt av renslighet og helse, og de må være sikre på at de spiser og drikker et annet sted enn hvor de går på do. Kattungen din er helt lik, så plasser doen et godt stykke unna hvor måltider inntas. Det er også viktig å rengjøre doen daglig.

Uhell skjer

Har kattungen plutselig begynt å ha noen små uhell? Det kan være flere grunner til dette:

  • Doen kan være skitten
  • Den vil ha oppmerksomhet
  • Den føler at noe invaderer sitt territorium
  • Den har nådd seksuell modenhet

Hvis uhellene fortsetter, bør du kontakte veterinæren for råd om hvordan du kan få kattungen tilbake på rett spor.

Hvordan rengjøre

Rens området med rent vann, for så å bruke en 10% løsning av biologisk vaskepulver for å fjerne lukten. Det beste er å ikke bruke noe annet, siden mange vaskeprodukter faktisk kan lukte litt som katteurin. Da vil du i så fall også legge igjen kattespor som bare motiverer til mer uønsket atferd, og ikke mindre!

Belønning av suksess

Når kattungen din bruker doen sin riktig, bør du sørge for at du gir den mye ros – en liten godbit kan også hjelpe. På denne måten vil den snart lære å assosiere doen med en god følelse. Alt du trenger å gjøre er å vise litt tålmodighet, og mye oppmuntring, og den vil raskt venne seg til å bruke den.