Få mest mulig ut av leken

Den lodne krabaten er alltid klar for jakt. Plukker den opp riktig kombinasjon av bevegelse og lyd, vil den ha vanskelig for ikke å angripe. Det er en god idé å la katten uttrykke sitt naturlige instinkt slik at den ikke begynner å gå etter deg, klærne dine eller møblene!

Lek er en nødvendig daglig aktivitet – spesielt for innekatter. Å tilbringe tid med den er en fantastisk måte å knytte bånd på – og vil også holde kropp og sinn på topp. Her er noen fine måter du kan bruke lek for å sørge for at din lille venn får nok stimuli.

Leker

Kattunger er lekne og liker all slags leker, inkludert kattemynte, sprettballer, baller fylt med leker, fjær og alt som henger i en snor. Spesielt liker den alt som beveger på seg, rykker til og forsvinner ut av syne! Du trenger ikke leke med kattungen din veldig lenge før den begynner å vise sitt naturlige jaktinstinkt mens den følger og slår etter lekene sine.

Leker dere kan gjøre sammen

  • Gjemsel – lag et hull i en pappeske, og se hvordan kattungen liker å leke og gjemme seg i den
  • Mus på en snor – kattungen din vil like å ha noe som dingler foran seg som den ikke kan nå
  • Kiling med fjær – dere vil begge ha det gøy når kattungen prøver å fange fjæren (bare pass på de skarpe klørne!)
  • Fisking – kattunger liker å jakte alt som henger på en snor; dra den opp og se den slå etter den!
  • Perfekte slag – et papprør vil gi deg og kattungen din massevis av underholdning, spesielt hvis noe dukker opp i enden!

Mens dere leker må du ikke glemme å la kattungen vinne noen runder. Hvis ikke vil den fort bli frustrert over å ikke kunne tilfredsstille sitt naturlige jaktinstinkt.