Kattens vekt

I naturen spiser de store kattedyrene kun byttet sitt, og selv om katten din har mange av de samme instinktene, er den allikevel helt avhengig av at du sørger for et variert og balansert kosthold for en sunn helse… og en sunn vekt. Vi vet det kan være vanskelig å motstå det bedende blikket, og at det å gi en godbit ofte er en del av leken. Ta derfor en veiedag i ny og ne for å sjekke at vekten fremdeles er sunn, og at det ikke har blitt for mange godbiter i det siste.

Veiedag

Å veie katten din er så enkelt som det kan bli – bare bruk badevekten!
Vei deg selv først, så veier du deg mens du holder katten din. Trekk deretter det første resultatet fra det andre, og vipps vet du hva katten din veier!


En liten sjekk

Det kan være lurt å se etter endringer både på vekt og kropp. Dette gjør du ved å stå rett over katten og se ned. Hvis det buler litt ut bak ribbeina kan det hende den er overvektig. Se også etter fettsamlinger mellom bakbeina og under magen.

En annen metode er å legge hendene på begge sider av katten. Hvis du kan kjenne ribbeina er vekten helt perfekt, men stikker ribbeina ut, er katten for tynn.


Å hjelpe en overvektig katt

Begynner katten din å bli litt lubben kan veterinæren din foreslå en slankekur. Det er bedre for katten din å spise lite og ofte, så forsøk å gi den fire små måltider om dagen, istedenfor to store. Og så kan det være lurt å roe litt ned på godbitene!

I likhet med slekten sin ute i naturen trives katten din med massevis av trim og trening – og dette er jo også en flott hjelp til å gå ned i vekt. Gjør katten din vant til korte økter med masse aktivitetslek før du sakte, men sikkert legger til fem minutter her og der til den har fått en full treningsøkt.

Å hjelpe en undervektig katt

Mistenker du at katten din er undervektig kan du spørre veterinæren din om hvor mye og hvor ofte den skal ha mat. Ser du ingen bedring kan det hende den er syk, og da må den tilbake til dyrlegen for en ny sjekk.