Mat til kattungen

Akkurat som sine store slektninger, er kattungen din en ekte kjøtteter. Tennene, tungen og fordøyelsessystemet er spesielt utviklet for å spise kjøtt, og for å tilfredsstille dens naturlige behov for næringsstoffer, er det viktig at den får riktig kosthold.
Med disse komplekse behovene, er det viktig å gi kattungen din et spesielt tilberedt kosthold.

Som kjøtteter trenger kattungen ekstra proteiner, og en kompleks balanse av næringsstoffer. Ettersom kattungen vokser fort, vil den trenge en annen mengde av enkelte næringsstoffer enn hva en voksen katt gjør, inkludert det riktige forholdet mellom kalsium og fosfor.

Fôringstips

I naturen vet store kattedyr akkurat hva de trenger å spise. Ved å gi riktig mat til kattungen til riktige tidspunkt, vil du sørge for at de naturlige instinktene som kjøtteter og ensom jeger, opprettholdes.
Den søte kattungen er kanskje liten, men den kommer til å vokse femten ganger raskere enn en menneskebaby!

De første fire-fem ukene av livet sitt vil kattungen få all næringen den trenger fra moren sin. Normalt vil den bli avvent innen uke syv, men allerede i uke fire kan du starte med å gi spesialtilpasset mat, som Whiskas® Junior.

Overgangen til voksenmat

Når din lille kattevenn nærmer seg ett år, vil den være klar for å starte med voksen kattemat, som er viktig for at den skal kunne vokse.
Kattungen din vil være klar for å prøve voksen kattemat når den er rundt 12 måneder gammel.

Kattungen din er veldig sensitiv til forandringer i smak og temperatur, samt generelle endringer i dietten, så pass på å introdusere den nye maten gradvis.

Hvordan sjekke kattungens helse

I den ville naturen bruker de store kattedyrene pelsstell for å pleie relasjoner. På samme måte vil du kunne styrke båndet mellom deg og katten din ved å gi den jevnlige helsesjekk.
Vær så varsom du kan når du undersøker den, og bruk fine, beroligende ord.

Det er lurt å starte med dette allerede når den er liten. På denne måten vil kattungen raskt se på det som en naturlig rutine.