Et kattevennlig hjem

I likhet med slekten sin i naturen vil katten din bruke en god del tid på å utforske territoriet sitt – også kjent som hjemmet ditt! Her er noen måter du kan la katten følge sine naturlige instinkter ved å gjøre hjemmet ditt så kattevennlig som mulig. 

Inn og ut

Å installere en katteluke er en flott måte å la katten din komme og gå som den vil – og her er en gjennomsiktig luke det beste valget. Det er også en god idé å plassere en dørmatte i entreen din – en billig og enkel måte å unngå sølete poteavtrykk overalt, og et perfekt sted for katten å kvesse klørne sine.

Tepper

Det kan være lurt å tenke over hva slags tepper du har hjemme om du vurderer katt. Cut pile-tepper er det beste valget fordi de ikke blir revet opp så raskt, og fordi kattehår ikke fester seg så lett.

Generelt kan man si at jo høyere ullinnhold teppet har, jo bedre.


Å hanskes med kloring

Kloring hører til kattens mange naturlige instinkt. Ikke bare holder det klørne skarpe, men det hjelper også med å markere territoriet med lukt og synlig tilstedeværelse. For å forhindre kloring på møbler, tepper og gardiner – samtidig som den får ha det gøy – oppfordre til bruk av et klorestativ.


En hårfin situasjon

Katten din kommer til å røyte gjennom hele livet, men noen ganger kan du faktisk bruke det til din fordel! For eksempel kan du få den til å omfavne en ny seng eller teppe ved å gre pelsen og legge det som faller av på det nye og ukjente. 

Under sengen

Ute i naturen har de fleste store kattedyr sine egne gjemmesteder. Disse blir brukt som et privat sted der de enten kan slappe av eller komme seg etter sykdom eller slåsskamp. Katten din er helt lik, og finnes det egentlig noe bedre gjemmested enn under sengen? Prøv å ha minst én tradisjonell seng slik at katten din får et naturlig gjemmested.

Balkong

Har du balkong må du passe på å gjøre den trygg ved å feste netting rundt rekkverket. Da kan begge to nyte utsikten både trygt og godt.