Vanlige helseproblemer hos eldre katter

Når katten din blir eldre vil du oppleve å måtte ta den med til veterinæren litt oftere. Ved å gi den regelmessige kontrollsjekker hjemme - sammen med mye omsorg og oppmerksomhet - vil du kunne oppdage helseproblemer tidlig, og sørge for at det behandles ordentlig.

Vanlige helseproblemer

Her er en liste over vanlige problemer som kan oppstå når katten din blir eldre:

  • Problemer med urinveiene
  • Hjerteproblemer
  • Leddproblemer
  • Grå stær
  • Problemer med munnhelse

Øyne og ører

Sjekk kattens øyne for å se om den utvikler grå stær – en uklarhet i linsen på øyet. Hvis katten din har grå stær vil du kunne se en tåkete, grå uklarhet i øynene. Når grå stær utvikler seg vil katten din med tiden se mindre og mindre.

Etter hvert som katten din blir eldre, kan den også få problemer med hørselen. Som en naturlig jeger har katten din stolt på sine følsomme ører gjennom hele sitt liv, så vær oppmerksom på eventuelle endringer i atferden.

Selv om katten din blir blind eller døv kan den fortsatt nyte et lykkelig og sunt liv. Bare hold huset fritt for potensielle farer, og prøv å sørge for at katten ikke havner i vanskelige situasjoner.

Kattens tenner
I de senere årene av kattens liv kan den utvikle ømt tannkjøtt, dårlig ånde, eller til og med miste noen av de skarpe jegertennene. Er du bekymret for kattens munnhelse kan det hende veterinæren vil anbefale en operasjon, men er katten din veldig gammel er ikke dette nødvendigvis det mest fornuftige.

Du kan pleie kattens ømme tannkjøtt ved å gi den våtfôr som Whiskas® Pouches Senior eller Whiskas® Oh so… Senior. Alternativt kan du også prøve å bløtlegge tørrmat i litt vann for å få det mykt.