Når er en katt en seniorkatt?

Det kan hende du ikke merker særlig forskjell på kattens atferd når den bikker syv år, de fleste katter lever jo tross alt til de er 13-17 år. Mest sannsynlig er den like aktiv, sunn og nysgjerrig som den alltid har vært! 

Selv om katten din egentlig ikke virker så gammel når den blir syv år, vil det ernæringsmessige behovet allikevel ha endret seg. Men med det rette kostholdet kan du faktisk forsinke, og noen ganger forhindre, helseproblemene som ofte kommer med årene, og fortsette å leve sammen med katten din slik du er vant til.

Ved å endre kattens diett vil du legge til rette for at den kan få så mange sunne år som mulig. Det er viktig å ikke utsette disse endringene, og hvis det hjelper, ikke tenk på katten din som en gammel katt - tenk heller at det er nå dere går inn i de beste årene!


Vanlige helseproblemer hos eldre katter

  • Hjerteproblemer
  • Nedsatt nyrefunksjon
  • Dårlig syn
  • Vanskeligheter med å opprettholde en sunn hud og pels

Den riktige maten for kattens alder
Ved å gi katten din riktig mat for alderen, gir du også de beste forutsetningene for å nyte seniorårene i toppform.

For eksempel inneholder Whiskas® 7+ mer taurin som er godt for hjertet, de riktige nivåene av fosfor for å holde kattens vannverk i topp stand, og duoen av sink og linolsyre bidrar til å holde pelsen glatt og skinnende.

Blandet fôr
En annen måte å hjelpe seniorkatten din med å holde seg frisk på er å gi den rett blanding av våt- og tørrfor. Selv om mange av de tørre matvarene er ernæringsmessig komplett, må du ikke glemme at katten din er et naturlig rovdyr. Hadde den bodd i naturen ville den jaktet, og spist det den selv fanget. Så katten din vil definitivt takke deg hvis du også inkluderer litt saftig kjøtt i kostholdet!

I tillegg til å gi katten din de smaker og teksturer som den elsker, er våtfôret også en stor kilde til vann – spesielt viktig for en eldre katt. Ikke bare er våtfôret bra for kattens nyrer, men det kan også hjelpe på vekten.

Whiskas® anbefaler en diett med blandet fôr for en eldre katt. 15g tørrfôr for hver 100g våtfôr.