Lek med en eldre katt

For katten din har lek alltid vært en perfekt måte å trene jaktferdighetene sine på, og denne naturlige atferden vil ikke forandre seg bare fordi den har blitt litt eldre. Faktisk, så vil katten din fortsette å jakte etter leker og leke gjemsel så lenge beina tillater det!

Du vil nok merke at når katten din blir eldre, vil den ikke ha like mye energi som før. Faktisk, så kan denne reduksjonen i aktivitet være det eneste synlige tegnet på at den begynner å bli eldre.

Når katten din slapper av

Etter hvert som katten din blir eldre, kan den begynne å foretrekke komforten og varmen til sengen sin i hjørnet fremfor eventyrene utendørs. Og alle lekene dere fant på sammen – som den en gang ikke fikk nok av – kan begynne å være akkurat litt for mye. Disse endringene vil nok ikke skje før katten din blir veldig gammel, så det er en god sjanse for at den vil klare å leke i mange år fremover.

Å holde den interessert

Noen ganger må du jobbe ganske hardt for å underholde katten din. Etter hvert som den blir eldre, må du kanskje jobbe enda hardere enn før! Prøv å eksperimentere med forskjellige leker – det er stor sjanse for at du vil finne en som den fortsatt liker, selv om oppmerksomheten ikke vil vare like lenge som før. Ikke vær for pågående – å tvinge katten din til å leke vil ikke være morsomt for noen av dere!