Hvordan holde pelsen i topp stand

Et av kattens naturlige instinkt er å bruke store deler av dagen på å stelle pelsen sin. Ikke bare hjelper dette med å holde pelsen skinnende og ren, men det er også en måte å styrke relasjoner på og holde lopper og parasitter unna.

Etter hvert som katten blir eldre kan den synes det er vanskelig å holde pelsen like glatt og sunn som før. Begynner den å sluntre unna med pelsstellet kan huden begynne å flasse og pelsen få grå eller hvite hår.

Å hjelpe katten din med stell

Du har sikkert alltid hjulpet katten din med pleie og stell, og elsket de gode stundene dere har fått fra dette. Sørg for at du fortsetter en god stellerutine, dette vil bidra til å holde kattens pels og hud myk og sunn. Husk at når katten din blir eldre må du kanskje håndtere den på en litt mer delikat måte enn da den var en liten og vilter kattunge!

Forferdelige floker

Hvis kattens pels blir veldig flokete og matt kan det fort bli vanskelig å få orden på den, og sannsynligvis kommer verken du eller katten til å nyte virrvarret med å gre dem ut! Er katten din blitt full av floker bør du heller ta den med til veterinæren for å klippe dem bort.

Den rette dietten

Kosthold spiller en stor rolle for pelsen. Etter hvert som katten blir eldre klarer den ikke lenger ta opp alle næringsstoffene den trenger for å holde pelsen i toppstand. Derfor er det viktig at du sørger for at katten din spiser den rette maten for alderen. Whiskas® Senior er designet for de spesifikke behovene som eldre katter har. Serien inneholder sink og linolsyre i rett mengde for å holde kattens pels og hud sunn.