Gniing og kloring

I den ville naturen er de fleste store katter kun avhengig av seg selv, og ikke av en flokk, for å overleve. Kattungen din er ikke noe annerledes. Derfor vil den regelmessig gi tydelige signaler til andre katter, for å unngå misforståelser og potensiell konflikt. Ett av de sterkeste signalene er duft.

Sensitiv til duft

Hele kattungens kropp er spesielt utviklet til å sende og motta duftbeskjeder. Den har til og med et spesielt organ i munnen – kalt Vomeronasale organ – som den bruker for å analysere ulike dufter.

Gniing

Din lille hårete venn elsker å gni seg inntil hva som helst: dørkanter, stolben, rekkverk, trær og selvfølgelig, deg! Gniing virker kanskje som en enkel oppførsel, men det er faktisk ganske komplisert. Ikke bare har kattungen din anerkjent statusen din og bekreftet sin relasjon til deg, men den tar også opp og legger igjen duftsignaler.

Kloring

I likhet med sine store slektninger, vil kattungen din bruke mye tid på å klore på ting den finner rundt seg. Ved å vise denne naturlige oppførelsen, gjør den faktisk mange ting samtidig, inkludert:

  • Holde klørne sine i tipp-topp tilstand
  • Trene opp musklene og senene som beveger klørne
  • Legge igjen et visuelt tegn som markerer dens territorium
  • Legge igjen duftsignaler fra spesielle kjertler på potene

Kattungens kloring er en naturlig del av atferden, men det er ikke alltid like bra for møblene dine! Derfor vil det være en god idé å gi den en klorestolpe som den kan få bryne seg på.