Kattungen din er et selvstendig vesen

I naturen har de store kattedyrene kun seg selv å stole på for å overleve. Kattungen din gjør det samme. Dens naturlige instinkt er å handle alene og ignorere det andre vil eller krever av den.

Dette gjør at kattungens syn på sosial struktur og samarbeid er veldig forskjellig fra ditt eget. Hvis du ønsker at kattungen din skal lære, trenger du å forstå hva som motiverer den. Dens selvstendige vesen gjør at du ikke kan trene den som en hund, men du kan fortsatt lære den å respektere enkelte områder av huset ditt – og til å forstå at det er enkelte ting den gjør som du ikke liker!

Å belønne kattungen din

Hold øye med kattungen din for å se hva som gjør den motivert. Kanskje er det en velsmakende ny godbit? Kanskje er det mye kjærlighet og "kosetid"? Eller kanskje det bare er en god lekestund sammen? Du kan bruke hva enn kattungen din liker som belønning for å oppmuntre til den atferden du ønsker. Men husk - katter kjeder seg raskt, så varierende belønninger vil også hjelpe kattungen til å lære seg ting raskere.

Planlegg belønningene

En belønning vil bare virke hvis du gir den så fort kattungen har gjort noe du vil at den skal gjøre. Å få denne timingen riktig kan være vanskelig, så du må være tålmodig. Som du sikkert vet, kan du ikke manipulere den skjønne lille krabaten til å gjøre ting den ikke vil!

Positiv forsterkning

Hvis du finner kattungen din på toppen av kjøkkenbenken og du ikke vil at den skal være der, løft den forsiktig ned og gå vekk. Spar rosen til du finner henne på bakken. En annen måte å motvirke uønsket oppførsel på er å distrahere den – men husk å gi en belønning etter distraksjonen når den oppfører seg slik du ønsker.

Hvis du hjelper kattungen med å lære seg disse tingene tidlig, vil den snart bli en glad, tilfreds og veloppdratt katt!