Mat til kattungen

Akkurat som sine store slektninger, er kattungen din en ekte kjøtteter. Tennene, tungen og fordøyelsessystemet er spesielt utviklet for å spise kjøtt, og for å tilfredsstille dens naturlige behov for næringsstoffer, er det viktig at den får riktig kosthold.

Som kjøtteter trenger kattungen ekstra proteiner, og en kompleks balanse av næringsstoffer. Ettersom kattungen vokser fort, vil den trenge en annen mengde av enkelte næringsstoffer enn hva en voksen katt gjør, inkludert det riktige forholdet mellom kalsium og fosfor.

Protein

Protein er viktig for kattungens vekst, muskler, pels, hud og klør. Proteiner består av mindre byggeklosser som kalles aminosyrer. Noen av disse - som taurin og arginin – kalles for essensielle aminosyrer, som vil si at kattungen ikke kan produsere disse selv. Derfor er det viktig at du tilfører det i kostholdet.

Essensielle fettsyrer

Kattungen din trenger essensielle fettsyrer for å holde huden, pelsen, reproduksjonssystemet og metabolismen sunne. De er også en viktig kilde til energi – og gjør at måltidene smaker fantastisk godt!

Vitaminer

Vitaminer er nødvendig for kattungens syn, skjelett og metabolisme. Det finnes mange ulike vitaminer, og hver og én av dem spiller en viktig rolle. Hvis for eksempel kattungen din får et kutt på poten sin, vil ett vitamin hjelpe med å stoppe blødningen, mens et annet vil hjelpe til med å reparere huden.

Mineraler

Mineraler gir kattungen sterke tenner og et sterkt skjelett. De viktigste mineralene den trenger er blant annet kalsium, fosfor, kalium, natrium, klorid og magnesium. Du finner riktig mengde av alle disse i kattematen.

Karbohydrater og fiber

Kattungen vil bruke karbohydrater som energikilde. I tillegg vil kostfiber hjelpe med fordøyelsessystemet.

Med disse komplekse behovene, er det viktig å gi kattungen din et spesielt tilberedt kosthold. Maten til Whiskas® Junior vil gi din lille venn et komplett og balansert kosthold med alle de proteinene og næringsstoffene den trenger for å vokse til å bli en sunn og glad katt.