Tidlig læring

Det kattungen opplever de første månedene vil være med å påvirke den resten av livet. Jo mer den opplever i denne viktige perioden, desto mer åpen og tillitsfull vil den være som voksen.

Mamma vet best

En kattunges første og viktigste lærer er sin egen mor. Kattungen vil lære alt det den trenger å vite for å overleve, med alt fra pelsstell og vedlikehold av klør, til hvordan å gå på do.

Tidlig lærdom varer evig

Innen kattungen din har blitt åtte måneder, vil den ha lært alt den trenger å vite fra sin mor. Det betyr at det nå er din tur til å ta over! Av natur vil din lille kattevenn være en naturlig jeger, kun avhengig av seg selv for å overleve. Det er opp til deg å tilfredsstille disse jaktinstinktene, veilede den til riktig atferd (som å bruke en klorestolpe) og styrke dens selvtillit, kjærlighet og tillit.

Å leve med deg og familien din

Kattungens personlighet vil mest sannsynlig bli formet mellom den andre og syvende uken av livet sitt. Hvis den har hatt mye kontakt med mennesker under denne tiden, vil det være stor sannsynlighet for at den ikke vil være sjenert når den vokser opp. Hvis du ønsker at kattungen skal være et åpent  og et aktivt medlem av familien, er det viktig å passe på den, snakke til den og kose med den fra tidlig av.

Hverdagens mange rariteter

Hverdagslivet er fullt av ting kattungen din først vil synes er litt rart – som å være i en bil, eller se deg støvsuge teppet. Gjør kattungen vant med dette så tidlig som mulig. Jo mer du viser slike hverdagslige aktiviteter for katten, desto mer trygg vil den føle seg.

Prøve annen mat

I naturen vil store katter naturlig oppleve et variert utvalg av smaker og teksturer. Derfor er det en god idé å la kattungen din prøve forskjellige smaker og konsistenser fra tidlig av – dette vil også gjøre det lettere for deg å variere dietten. Whiskas® Kitten Complete poser og tørrfôr kommer i mange forskjellige smaker som ikke bare vil tilfredsstille kattens smaksløker, men også de ernæringsmessige behovene.