Etablering av rutiner

Håpet er at din søte, nye firbeinte venn skal finne seg godt til rette så fort som mulig. En fin måte å hjelpe til på er å etablere noen grunnleggende rutiner. Her er noen gode vaner å skaffe seg.

Toalettbesøk

Fra naturens side liker katter å holde seg rene og pene. For å hjelpe den med å følge sitt naturlige instinkt, plasser doen et skjermet sted, og langt unna maten og vannet. Vis den hvor doen står, og den vil raskt bli vant med å bruke den.

Fôringstid

Sunne og balanserte måltider, som Whiskas® Junior, vil gi kattungen din alle de proteinene og næringsstoffene den trenger. Når den er liten trenger den å bli matet lite og ofte, mens når den blir eldre kan du mate den to ganger om dagen. Kattungen vil bli vant med matrutinene, og kommer til å forvente å få maten servert på de spesifikke tidspunktene – så ikke skuff den!

Leketid

Visste du at kattungen din alltid er på jakt etter et bytte? Det finnes ingen bedre måte å fremme det naturlige jaktinstinktet på enn gjennom lek. Prøv å sette av tid til lek for deg og kattungen med økter på 10-15 minutter hver dag. Dette gjelder spesielt hvis det er en innekatt. Velg en liten leke som den kan følge, jakte og slå etter.

Kosetid

På samme måte som kattungen husker når den skal få mat, vil den også huske når det er tid for kos. Uansett om du velger å kose på morgenen eller på kvelden når du kommer hjem fra jobb, sørg for at den får masse oppmerksomhet på de riktige tidspunktene.

Tid for å sove

Kattungen din velger selv hvor den vil sove, mest sannsynlig på et teppe eller i egen seng. Likevel er det alltids en sjanse for at den vil foretrekke den gamle favorittgenseren din! Når kattungen først har laget en komfortabel sengeplass for seg selv, bør du unngå å forstyrre den.