Kattungens naturlige instinkt

Som stolt eier av en nusselig kattunge, vil du gjøre hjemmet ditt så innbydende som mulig. Den beste måten å gjøre dette på er å forstå hvorfor din nye venn oppfører seg slik den gjør.

Akkurat som sine slektninger, vil kattungen av natur være en ensom jeger. Den tror den er ansvarlig for egen overlevelse, og at den ikke trenger en flokk for å komme seg ut av trøbbel. Så fort du forstår dette, vil du legge merke til det naturlige instinktet i forskjellige situasjoner og i kattens atferd.

Løpe inn og ut

Ute i naturen er store kattedyr alltid på vakt for potensiell fare. Derfor vil du kanskje oppleve at kattungen løper inn og ut av rommet flere ganger. Ved å gjøre dette, vil den raskt vurdere situasjonen. Liker katten din å gjøre dette, burde du sørge for at katteluken ikke er låst, og at døren står åpen slik at den kan løpe gjennom.

Etablering av territorium

De større slektningene til kattungen din bruker kloremerker, lukter og lyder for å snuse etter rivaler og markere sitt territorium. Da disse markeringene fungerer som skilt ovenfor andre store katter, fornyes de regelmessig.

Hjemme hos deg vil kattungen gjøre akkurat det samme, så det er opp til deg å sørge for at kattungen kan uttrykke sin naturlige atferd uten å lage for mye skade. Ved å gi den en klorestolpe eller et stykke av et gammelt teppe vil den holde seg unna møblene!

Høye plasser

Ute i naturen bruker katter høye plasser for å se etter inntrengere og rovdyr, i tillegg til å se etter steder for å jakte og hvile. Du bør sørge for at det finnes et par steder i hjemmet ditt hvor kattungen kan sitte høyt oppe.

Gjemmesteder

De fleste ville kattedyr har sine egne favorittgjemmesteder, noe de også bruker til å overvåke territoriet sitt. De vil også komme tilbake til disse stedene for å hvile, når de er redde, eller syke. Kattungen din vil mest sannsynlig finne sitt eget sted i huset hvor den kan gjemme seg, men den vil bli enda mer takknemlig om du kan gi den noen fine, ryddige plasser i høyden.